Terugblik op Youtube

Op Erfgoeddag zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 van 14:00 tot 17:00 trekt erfgoedbeweging Soennes & Swaerdes naar de biologische boerderij ‘t Gebroek in Zutendaal, Zuurbroekstraat 11.

In samenwerking met boer Frans worden de staldeuren opengezet en is iedereen welkom om een kijkje te nemen. Vlei je op zolder neer in een van de knusse vertelhoeken om te luisteren naar dierenverhalen.

Op de boerderij kan je een rondleiding volgen. Hier maak je kennis met het boerderijleven en alle dieren die daarbij horen, zoals koeien, paarden, ezels, konijnen, kippen, ganzen, bijen, spinnen, katten … en nog zoveel meer.

Op zaterdag worden de trekpaarden ingespannen. Kom kijken hoe deze dieren de boer helpen bij het ploegen van het land.

Daarnaast schenken we het hele weekend ook aandacht aan de hoogstammige fruitboomgaard. Die staat op dat moment in bloei . De bloesems in de ‘Wêi ènne blêi’ worden dan bevlogen door duizenden bijen. Bewonder ze tijdens de bloesemwandeling die we aanbieden.

Praktisch: Er is geen parkeergelegenheid aan de boerderij.  Kom liefst met de fiets of te voet. Parkeren is mogelijk op parking Lieteberg.

In het kader van deze Erfgoedweek bereiden we bovendien een scholenproject uit voor alle klassen van de Zutendaalse lagere scholen van 17 tot 28 april.